Στο ΣΔΟΕ θα πάνε οι πέντε πολιτικοί

Τα περιουσιακά στοιχεία και τα «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών προσώπων, ελέγχει εξονυχιστικά το ΣΔΟΕ, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο από τους ελεγχόμενους έχουν θητεύσει στο παρελθόν σε υψηλές θεσμικές θέσεις, ενώ περιλαμβάνονται και βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες των ελεγκτών, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία σε βάρος γνωστού πολιτικού κι όπως αναφέρεται ελέγχεται το «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και σε εξοπλιστικά προγράμματα.
Παράλληλα, ελέγχεται κι άλλος πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του ίδιου, αλλά και της συζύγου του.
Το νεότερο στοιχείο, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι και πολιτικοί που μέχρι σήμερα δεν απασχόλησαν για τέτοια θέματα την επικαιρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών που διενεργεί, τους ……….
τελευταίους μήνες, το ΣΔΟΕ.

Για τους ελέγχους αυτούς έχουν ενημερωθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ ωστόσο στους συγκεκριμένους πέντε πολιτικού ξεκίνησαν είτε μετά από καταγγελίες που θεωρήθηκαν βάσιμες, έιτε επειδή η ελεγκτές έπεσαν πάνω τους…..
Η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες της αναφέρει ότι στην περίπτωση εν ενεργεία βουλευτή, έφθασαν στοιχεία στο ΣΔΟΕ που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται ήδη τα νέα στοιχεία των ερευνών είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ενήμερος φέρεται να είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Advertisements
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s